Miałeś stłuczkę i szukasz oferty jaką jest auto zastępcze z OC sprawcy? Skontaktuj się z nami i zapytaj o szczegóły naszej oferty. Ciesz się możliwością wypożyczenia samochodu zastępczego z OC sprawcy wypadku.

Auto zastępcze z oc sprawcy

Auto zastępcze z oc sprawcyAuto zastępcze z oc sprawcy? Czy słyszałeś już o takim czymś? A może obiło Ci się już cos takiego o uszy? A może auto zastępcze z oc? Lub może samochód z oc sprawcy? Już na pewno gdzieś słyszałeś takie hasła, tylko być może zbyt dokładnie nie wiesz jeszcze co one oznaczają? Otóż chodzi właściwie o to, że osoba poszkodowana w wypadku samochodowym, której samochód uległ kolizji może się ubiegać o zwrot kosztów wynajęcia samochód od firmy ubezpieczeniowej osoby, która taki wypadek, bądź kolizję spowodowała. Tak więc, jeżeli miałeś czy miałaś wypadek samochodowy nie z Twojej winy, ale z winy innego kierowcy, a Twój samochód uległ zniszczeniu i nie masz możliwości nim jeździć do czasu naprawy, to możesz wypożyczyć samochód z wypożyczalni, natomiast od firmy ubezpieczeniowej sprawcy tego wypadku ubiegać się o zwrot kosztów wypożyczenia tegoż samochodu. Dlaczego tak się dzieje i skąd właściwie taka możliwość?

Dlaczego firma ubezpieczeniowa sprawcy wypadku ma Ci płacić za to, że to Ty wypożyczasz samochód dla siebie? Oczywiście jest to spowodowane tym, że dla właściwie każdej już osoby samochód jest czymś na co dzień potrzebnym. Bez samochodu niektóre osoby nie mogłyby odpowiednio funkcjonować, ponieważ nie miałyby one nawet możliwości dojechać do pracy, odebrać dzieci ze szkoły czy chociażby zrobić zakupów. Niestety auto jest po prostu konieczne i bez niego nie da się żyć. Szczególnie w sytuacji, gdy w okolicy naszego domu nie ma środków komunikacji miejskiej. I właśnie ten fakt, to zdanie, że auto jest po prostu koniecznego do normalnego funkcjonowania i życia jest  najważniejszy. To właśnie dlatego można się ubiegać o samochód z oc sprawcy kolizji. To właśnie dlatego sprawca kolizji był ubezpieczony. Właśnie z takiego względu i na taką okoliczność. Gdyby nie to ubezpieczenie to teraz on sam musiałby opłacić wypożyczenie samochodu dla osoby poszkodowanej z własnej kieszeni. A tak, robi to za niego firma, w której on sam był ubezpieczony.